Új a boltban
    GYVDEK
Látogatások:
Mai látogatások: 2Összes látogatás: 176472

A magyar magáncsőd kézikönyve

JOGI KÖNYVEK|JOGI KÖNYVEK » Jogterület szerint » Csődjog|JOGI KÖNYVEK » Jogterület szerint » Egyéb jogi könyvek|JOGI KÖNYVEK » Kiadók szerint » Hvg Orac

Ár:6000.00Ft

2015. szeptember 1-jén lépett hatályba a természetes személyek adósságrendezési eljárásáról szóló 2015. évi CV. törvény (rövidítve: Are. tv.), amely régi hiányt pótolva megkísérli a magánszemélyek, egyéni vállalkozók, őstermelők eladósodásából adódó helyzeteket kezelni. Juhász László, A magyar fizetésképtelenségi jog kézikönyve szerzőjének a magáncsődről írt szakkönyve segít eligazodni a törvény szerteágazó, sokszor nehezen értelmezhető előírásaiban.

A kézikönyv mind a törvény, mind az eddig megjelent tizenhét végrehajtási rendelet szövegét feldolgozza, a szerző a kommentárt úgy állította össze, hogy mind az ügyvédek, mind a jogkereső adósok, de adott esetben az ilyen ügyekkel foglakozó bírák, a családi csődvédelem dolgozói is használhassák. A kézikönyv az első és jelenleg az egyetlen elérhető olyan munka, amely a magáncsőd intézményét dolgozza fel.

Szerző.Juhász László

Megjelent.2017.február.