Új a boltban
    GYVDEK
Látogatások:
Mai látogatások: 8Összes látogatás: 177157

A Magyarország helyi önkormányzatairól szóló törvény magyarázata

JOGI ÉS KÖZGAZDASÁGI KÖNYVESBOLT|JOGI KÖNYVEK » Jogterület szerint » Egyéb jogi könyvek|JOGI KÖNYVEK » Jogterület szerint » Közigazgatási jog|JOGI KÖNYVEK » Kiadók szerint » Hvg Orac

Ár:8000.00Ft

A kötet a helyi önkormányzás rendszerét jelentősen átalakító új önkormányzati törvény (Mötv.) és az ahhoz kapcsolódó jogszabályi rendelkezések magyarázatát tartalmazza. Kiemelt figyelmet fordít a gyakorlat szempontjaira: az értelmezést a napi rutin köréből vett példákkal segíti elő, valamint bemutatja az új körülmények között is alkalmazható bírósági, alkotmánybírósági és ombudsmani gyakorlatot.

A mű harmadik kiadása már tartalmazza az Mötv. 2014 óta történt módosításainak magyarázatát is: így tárgyalja a megújított fővárosi önkormányzati szervezetre, az önkormányzatok feladatainak és az önkormányzatok gazdálkodásának módosított rendszerére vonatkozó új rendelkezéseket is. A hatályosításon túl a kötet bemutatja az önkormányzati jog gyakorlatát is, iránymutató eseteken, a Kúria Önkormányzati Tanácsának legújabb, 2015-ös és 2016-os döntésein, valamint a közigazgatási és munkaügyi bíróságok és a rendes bíróságok ítéletein keresztül is ismertetve az új szabályok mindennapi működésének fő elveit.

Megjelent.2016.november.

Szerkesztők.Hoffman István,Nagy Marianna