Új a boltban
    GYVDEK
Látogatások:
Mai látogatások: 11Összes látogatás: 171163

Magyar sportjog

JOGI ÉS KÖZGAZDASÁGI KÖNYVESBOLT|JOGI KÖNYVEK|JOGI KÖNYVEK » Jogterület szerint » Egyéb jogi könyvek|JOGI KÖNYVEK » Kiadók szerint » Hvg Orac

Ár:6000.00Ft

A magyar sportjogban 2010 óta igen jelentős változások történtek. Átalakult a sportirányítás rendszere, szigorúbb szabályok születtek az „álamatőrizmus” visszaszorítására, valamint a dopping, illetve a sporthuliganizmus területén is.

Az új civiltörvény, illetve az új Polgári Törvénykönyv is jelentősen érintette a magyar sportot. Sárközy Tamás új sportjogi monográfiája a magyar sportjog minden területét érinti. Így foglalkozik a sportolók, a sportegyesületek, a sportvállalkozások és a sportszövetségek jogállásával, valamint a sport kereskedelmi szerződéseivel is. A kötet részletesen foglalkozik a sportesemények szervezésével, a sportlétesítmények tulajdoni helyzetével, valamint a sporteseményeken résztvevő nézők jogaival és kötelezettségeivel. Részletesen foglalkozik továbbá a sportolók, sportszakemberek és sportszerveztek fegyelmi, valamint kártérítési felelősségével is. A könyvet a sportra vonatkozó alapvető jogszabályokat tartalmazó függelék zárja.

Az új Polgári Törvénykönyv után.

Szerző.Sárközy Tamás

Megjelent:2015. november.